به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل پژوهشکده بیمه، جلسه مشترک پروفسور محمدمهدی عسگری رئیس پژوهشکده بیمه با پروفسور مراد سیمک رئیس مؤسسه اقتصاد و مالی اسلامی دانشگاه مرمره ترکیه 1(MUISEF)، در 15 اسفند ۱۴۰۱ به صورت مجازی و با حضور پروفسور حسن هچاک معاون مؤسسه اقتصاد و مالی اسلامی دانشگاه مرمره ترکیه، دکتر عبدالقدیر عطار دانشیار گروه بیمه اسلامی دانشگاه مرمره، دکتر مراد یاز، دکتر حسن مرال و دکتر احمد آتش استادیاران گروه اقتصاد و مالی اسلامی این دانشگاه، دکتر يعقوب محمودیان معاون پژوهشی پژوهشکده بیمه و مدیران گروههای پژوهشی پژوهشکده بیمه برگزار شد.
رئیس پژوهشکده بیمه در ابتدای این نشست ضمن بیان ساختار و فعالیتهای گروههای پژوهشی پژوهشکده بیمه، توضیحاتی را در خصوص واگذاری وظیفه تایید صلاحیت حرفهای مدیران صنعت بیمه به پژوهشکده و رونمایی از تکافل در صنعت بیمه کشور ارائه کرد.
پروفسور عسگری با اشاره به تخصص اعضای هیات علمی پژوهشکده بیمه در حوزه اقتصاد، مالی، آمار و ریاضی و با توجه به سطوح مختلف دورههای آموزشی دانشگاه مرمره در زمینه بیمه اسلامی، خواستار اعزام اعضای هیات علمی پژوهشکده بیمه به این دانشگاه برای گذراندن دوره فرصت مطالعاتی و انجام فعالیتهای تحقیقاتی و طرحهای پژوهشی مشترک شد.
وی با دعوت از رئیس دانشگاه مرمره جهت حضور در همایش تیرماه پژوهشکده به عنوان سخنران کلیدی، خواستار ارائه مقالات علمی توسط اعضای هیات علمی این دانشگاه در همایش مذکور شد.
برگزاری کارگاهها و وبینارهای تخصصی، برگزاری دورههای آموزش نظری و عملی به صورت حضوری در تهران و استانبول و همچنین انتشار اسناد علمی مشترک از دیگر درخواستهای مطرح شده از سوی رئیس پژوهشکده بیمه در این نشست بود.
در ادامه جلسه، پروفسور حسن هچاک معاون مؤسسه اقتصاد و مالی اسلامی دانشگاه مرمره ترکیه، با اشاره به سابقه فعالیت دانشگاه مرمره به عنوان یکی از قدیمیترین دانشگاههای ترکیه با بیش از 70 هزار دانشجو در رشتههای بانکداری، مطالعات اسلامی و مالی افزود؛ موسسیه اقتصادی و مالی اسلامی دانشگاه مرمره اولین و منحصربفردترین نهاد در زمینه مالی و بیمه اسلامی در ترکیه است که در آن آموزش به پنج زبان مختلف ترکی، انگلیسی، فرانسوی، آلمانی و عربی انجام میشود و این ویژگیها مرمره را به یکی از مهم ترین مؤسسات آموزش عالی و تنها دانشگاه چند زبانه ترکیه تبدیل کرده است.
پروفسور حسن هچاک سپس به معرفی موسسه اقتصاد و مالی اسلامی دانشگاه مرمره (MUISEF) و افزود؛ مؤسسه اقتصاد و مالی اسلامی دانشگاه مرمره در سال 2019 با هدف انجام تحقیقات در زمینههای اقتصاد و مالی اسلامی تأسیس شد. هدف از این ابتکار، کمک به توسعه و اجرای یک نظام اقتصادی منطبق با اصول و ارزشهای اسلامی است. دانشگاه مرمره در زمینه علوم اسلامی، اقتصاد، مالی، بانکداری و بیمه پایهای قوی دارد که بستری مناسب برای محوریت اقتصاد و مالی اسلامی محسوب میشود.
وی همچنین آمادگی خود را برای حضور در همایش تیرماه پژوهشکده بیمه و همکاری در زمینه برگزاری فرصت مطالعاتی و دورهها و کارگاههای آموزشی اعلام کرد.
در ادامه پروفسور مراد سیمک رئیس موسسه اقتصاد و مالی اسلامی دانشگاه مرمره با اعلام آمادگی موسسه MUISEF برای انواع همکاریهای بینالمللی با سایر موسسات و دعوت از پژوهشکده بیمه جهت حضور در همایشهای آتی دانشگاه مرمره، از اختصاص دو برنامه از برنامههای پنجگانه این دانشگاه به مالی اسلامی و راهاندازی دوره دکتری در رشته مالی اسلامی در آینده نزدیک خبر داد و افزود؛ در حال حاضر طرحهای تحقیقاتی، مقالات و انتشارات در زمینه مالی اسلامی در این دانشگاه انجام میپذیرد و گسترش روابط بینالملل با دانشگاههای مالزی، اندونزی، قطر، عمان، کویت و پاکستان نیز در دستور کار قرار دارد.
پروفسور مراد سیمک با ابراز خرسندی از جلسه با رئیس پژوهشکده بیمه، همکاری با پژوهشکده بیمه را فرصت مغتنمی برای آغار روابط با صنعت بيمه ایران دانست و آمادگی این موسسه را برای انعقاد تفاهمنامه با پژوهشکده بیمه اعلام کرد.
پس از آن دکتر حسن مرال، استادیار گروه اقتصاد و مالی اسلامی دانشگاه مرمره، هدف اصلی این موسسه را تربیت دانشپژوهان بینالمللی اعلام کرد و افزود؛ برای دستیابی به این هدف، موسسه اقتصاد و مالی اسلامی دانشگاه مرمره برنامههای کارشناسی ارشد و دکتری در اقتصاد و مالی اسلامی را به زبان های ترکی، انگلیسی و عربی ارائه میدهد. این مؤسسه همچنین به دنبال ارائه آموزشهای جامعی است که شامل اقتصاد، تاریخ، امور مالی، مالی اجتماعی، وقف، زکات، انفاق و حقوق اسلامی میباشد.
دکتر عبدالقدیر عطار دانشیار گروه بیمه اسلامی دانشگاه مرمره نیز ضمن تشریح خدمات این موسسه خاطرنشان کرد؛ این موسسه خدمات خود را در زمینههای برنامههای تحصیلات تکمیلی تا سطح دکتری، کارگاههای آموزشی معتبر و تخصصی، همایشهای بینالمللی، آموزش از راه دور، نشر آثار علمی، وبینارها و سایر فعالیتهای دانشگاهی و مشاوره موسسات مالی اسلامی ارائه میدهد.
در پایان جلسه، پروفسور عسگری ضمن قدردانی از رئیس و معاون مؤسسه اقتصاد و مالی اسلامی دانشگاه مرمره و استادیاران این دانشگاه برای حضور در جلسه، ابراز امیدواری کرد تفاهمنامه با دانشگاه مرمره در آینده نزدیک منعقد و دورههای آموزشی مشترک پس از ماه مبارک رمضان آغاز گردد.
گفتنی است، دانشگاه مرمره از سال ۱۸۸۳ و تحت عنوان مدرسه تجارت حمیدیه فعالیت داشته و تسهیلات و شرایط لازم برای مطالعات اقتصاد و مالی اسلامی با اساتید برجسته در حوزه الهیات، مالی و بانکداری را فراهم ساخته است. مؤسسه اقتصاد و مالی اسلامی دانشگاه مرمره (MUISEF) نیز در آوریل سال ۲۰۱۹ با هدف توسعه مطالعات در حوزه اقتصاد مالی، حمایت از اجرای نظام اقتصادی مبتنی بر اصول و ارزشهای اسلامی و پرورش دانشمندان و اندیشمندان در حوزه اقتصاد و مالی از طریق مطالعات بینرشتهای در اقتصاد، مالی، تاریخ و حقوق اسلامی، تأسیس گردیده است. این مرکز، اولین مؤسسه متمایز در این حوزه در ترکیه است که برنامههای تحصیلات تکمیلی خود را به زبانهای ترکی استانبولی، عربی و انگلیسی برگزار مینماید.
1. Marmara University Institute of Islamic Economics and Finance